Waarom WordPress

Goede redenen om WordPress te gebruiken.

Veel website worden gemaakt met WordPress. En daar zijn goede redenen voor die we graag op een rijtje zetten.

Wat is WordPress?

WordPress werd in 2003 ontwikkeld en kwam begin 2004 officieel met versie 1.0 en later dat jaar kwam er zelfs al een plugin ondersteuning. Wat betekende dat je extra mogelijkheden kon toevoegen. Iets wat tegenwoordig al zo normaal is. Maar WordPress was wel saai. Daarom kwam er in 2005 een template systeem waardoor je meerdere pagina’s kon maken die dezelfde uitstraling hadden. We maken een stap naar vandaag. Intussen is WordPress ook omarmt door grote namen, omdat de mogelijkheden ongekend groot zijn. The sky is the limit, maar er is ook kennis voor nodig. Als je voor het eerst een website maakt, dan wordt je overweldigd door de mogelijkheden en zie je door de bomen het bos niet meer.

Wat wil je er mee?

Daarom is het verstandig om eerst wat tijd te besteden aan het bepalen wat je wensen zijn. Hoe het onderhoud gepleegd wordt en welke plugins je daar voor nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld ook een online shop, dan is het handig om te kiezen voor WooCommerce die zich met meer dan 5 miljoen actieve installaties heeft bewezen. En deze is nog gratis ook. Dan heb je een standaard online shop en al snel kom je er achter dat dit niet voldoende is en je plugins wilt gaan gebruiken. En deze zijn vaak niet gratis, maar wel veel goedkoper dan wanneer je zelf het wiel opnieuw uit wil vinden. Het slimme aan plugins is, is dat de basis veelal gratis is en er versie van de plugins betaald zijn. En dat mag ook, daarmee maken we WordPress interessant voor ontwikkelaars die iedere keer weer met iets moois of superhandig komen.

Elementor

Een veel gebruikte plugin is Elementor (ook meer dan 5 miljoen actieve gebruikers).  Spreid gebruikt deze ook. En als je door ons een website laat maken, dan is de kans vrij groot dat ook Elementor wordt gebruikt. Sterker nog, je krijgt een jaar lang gratis Elementor meegeleverd. Daarna kan je er zelf nog voor kiezen om zelf een jaarlijks abonnement te nemen. Elementor is een websitebuilder waar via verschillende Add Ons je een website in elkaar kan zetten en de website ook responsive is, zodat de website ook goed oogt op een tablet en op mobiel. Vroeger was je daar uren, zoniet dagen voor aan het coderen en de stylesheet voor aan het aanpassen. Nu gaat dat allemaal automatisch zonder dat je website er trager door wordt.

Het is voor de vindbaarheid op Google heel belangrijk dat jouw website niet te traag is. Want dan wordt je ranking lager en is je pagina minder goed te vinden via de zoekmachines. Daar hebben we later nog over, want met een website alleen ben je er nog niet. Je wil ook graag dat de mensen op jouw website komen en daar kom SEO in beeld.

logo_dalocus
In de toekomst ga ik zeker vaker samen met Spreid zaken aanpakken. Erg prettige manier van communiceren, blijft vragen stellen om net die laatste paar procent extra te geven. Voor mij heeft hij een logo ontworpen, we hadden behoorlijk sturende ideeën, maar de realisatie overtreft wat ik in gedachten had.
Eigenaar Stoasz
Stipte
Spreid is voor Stipte de ideale partner op het gebied van onze marketing werkzaamheden. Voor creatie ‘from scratch’ maar ook voor even snel een paar eenvoudige wijzigingen. Ideaal voor ons met een hele goede prijs /kwaliteit verhouding. Wij kunnen Spreid daarom aan iedereen aanbevelen.
Directeur
abrow
Via social media ben ik ik contact gekomen met spreid.nl. Na wat berichten heen en weer is Dirk meteen aan de slag gegaan met mijn ideeën voor een logo voor mijn bedrijfje. De eerste opzet was nog niet helemaal naar wens. Binnen no time was daar het tweede voorbeeld. Ik ben echt ontzettend blij met hoe mijn logo geworden is. Strak en professioneel! Krijg veel complimenten vanuit mijn omgeving. De communicatie verliep vlot, de uitwerking was snel. Een aanrader wat mij betreft!
integrio
Wij werken al geruime tijd naar volle tevredenheid met Spreid samen. Spreid heeft ons geholpen met het ontwikkelen van de huisstijl van Integrio. Niet alleen door te doen wat we vragen, maar juist ook om met goeie ideeën te komen over zaken waar we nog niet over na hebben gedacht.
COO Integrio
Fokkeline de Groot
Bij Spreid werd, na een persoonlijk gesprek, een perfecte website gecreëerd. Dirk voelt heel goed aan wat de individuele wensen zijn en denkt mee! Heel fijn dat hij in jip-en-janneketaal uitlegt wat mogelijkheden zijn en met ideeën komt die een meerwaarde voor mijn website zijn! Dankzij Spreid leerde ik de kracht van Social Media en een goede website kennen! Daarbij heeft hij ook een prachtige cadeaubon ontworpen en laten drukken.
Fokkeline de Groot
Wellnessmasseur

Meer lezen?

meisje recensie

Recensies

Hoe belangrijk zijn recensies? Voor het kopen van mobiele telefoons, gezondheidsproducten of een koffieapparaat, het komt bijna niet meer voor...

Lees meer...

Adres

Info

Join The club

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

×

Winkelwagen

Logo van Spreid

Spreid

nieuws brief

Geef je op voor de nieuwsbrief van Spreid en wij houden je op de hoogte.

Privacy. Deze website gebruikt cookies voor een optimaal gebruik.